Måndag..!!
Tänkte Tipsa om en god Bavaroise, som är en perfekt dessert!!
Den här bavaroisen har jag gjort massviss med gånger, och den blir alltid lika bra!!
Ett säkert kort...
Vanilj-och citronbavaroise:
3gelantinblad
1 vaniljstång
2,5dl mjölk
2,5dl vispgrädde
3 äggulor
1dl strösocker
skal från 1citron
Blöt lägg gelantinbladen. Blanda äggulor, mjölk, citron skal, vaniljstång och strösocker i en kastrull. Sjud tills krämen börjar tjockna och är 82grader. Lägg i gelantinbladen och sila sedan krämen. Låt svalna, vispa undertiden grädden. Vänd ner grädden. Häll upp i portionsformar. Ställ i kylen.
Vanilj- och citronbavaroise med citrussallad, chokladsmul, hallon och riven mörkchoklad!!
Samma dessert, men två olika upplägg..
Bavaroisen går att smaksätt på flera olika sätt.. ex Kanel,stjärnanis, lime, kardemumma!!!
Smaskens :)