Matjesill..!!

Idag blev det en riktig midsommar måltid till kvällsmat.. Silltallrik med färsk potatis!! Mumsigt..!!


Härlig och god sallad..!!!

Här om dagen lagade jag en sallad med, romansallad, kokta ägg, tomater, avokado, brödkrutonger, ansjovis och parmesandressing och halstrad tonfisk med brynt smör!! Mycket gott blev det..!!


Rabarber..!!

En god rabarberpaj med vaniljsås är ju aldrig fel..!!
Här kommer ett jättegott recept på en rabarberpaj/ crubbler
Ca 10st rabarber
2msk smör
4msk socker ( kanske lite mer)
Skär rabarberna i små bitar och stek dom mjuka, tillsammans med smör och sockret!
Lägg rabarberna i en pajform!
Crubbler:
125g smör
2dl socker
2dl havregryn
11/4dl crunchmusli ( jag tar mammas müsli )
11/4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1/2tsk malen kardemumma
1ägg
Vispa smör och socker till cobblerblandningen i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smörblandningen. Rör i ägget och bred ut smeten på rabarberna! Grädda i 200g i cirka 20-25 minuter! Servera med vaniljsås eller vaniljglass..mums!!!
Rabarbersäsongen har börjat...!!!

Sommar Mat..

Nu får det bli lite varmare och soligare väder tycker jag..
Längtar efter sommarn och härliga sommarsallader..!!




Söndag..!!

Idag Bjöd Niklas på mat, gott blev det!! Grillat kött, majskolvar mm.. Mums!!


Fredag!!

Idag ska jag bland annat göra Choklad Biskvier på jobbet!! Ett stort tips, gör din egna mandelmassa mycket godare och bättre..!!
Samma delar socker och mandelmjöl..
500g mandelmjöl
500g socker
Mixa eller kör i matberedare i cirka 5 minuter.. Enkelt och bra!!
Ha en bra dag❤


Grilla..!!

Idag skulle vi ha grillat ute, men tyvärr var inte vädret med oss.. 
Så vi fick ta Grillpannan istället!! Blev gott det också!!!

KALV ENTRECOTE MED SPARRIS, BROCCOLI, GETOST OCH CITRON!!!


Middag på Sjömagasinet i Göteborg....!!!!!

Niklas valde Wagners meny

Sallad på hummer
med knaprigt bacon, rostade pistagenötter
pinjekärnor, gula russin samt mild Parmesandressing



Ostronfylld, vinpocherad sjötungsfilé
serveras med
smörsås, toppmurklor, AAA sparris samt sjökorall



Smörstekt torskrygg och halstrad anklever med Madeirasås
samt stuvade bönor med bacon och spetskål



Crème Brulée, serveras med smultron som sorbet, mousse och maräng







Jag valde Trägårdhs meny

Sashimi på Wagyu filé med vildlaxrom, rostade hasselnötter och
pepparrotsroyale serveras med emulsion på brynt smör och soya



Carbonara på mitt sätt: ravioli på lantägg med spädgrisbringa
havskräfta och pilgrimsmussla serveras med vitvinssås smaksatt
med Sivans 36 månaders Prästost samt svartpeppar och ramslök
Min favorit...!!!!!



Bakad långarygg i mousse på kungskrabba serveras med
vaktelsky samt nässelskum, pocherat vaktelägg och confitbakad purjolök



Vaniljcheesecake med rabarbertrilogi samt vit chokladpralin fylld med lakrits


Göteborg..!!

Är i Göteborg och ikväll ska jag och Niklas äta på sjömagasinet, kul och spännande!!! Visar bilder senare...❤


Jobb..!!

Bilder från ett Bröllops avsmak! Helt vegetariskt Meny.. En sallad till förrätt med picklade, rostade grönsaker, hovsenap och skott, ramslöks risotto, getost, nässlor och sparris till varmrätt, chokladmandel kaka, vitchoklad glass, rostad choklad, hallon, hallonsorbet, pistasche nougatin och viol till dessert!!!


Jobb..!!

Nu är det mycket jobb hela maj, men försöker blogga så mycket jag kan!!
Kvällens Dessert: vaniljbavoarise, hallonmarmelad, mini maräng, hallon, jordgubbsmousse, mörkchoklad, violer samt hallonsorbet i ett glas bredvid!!!❤


RSS 2.0